amu i produktion af fødevarer og nydelsesmidler
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Produktion af fødevarer og nydelsesmidler

Produktion af fødevarer og nydelsesmidler indeholder kurser, hvor du lærer at betjene maskiner og produktionsanlæg til fremstilling af fødevarer, drikkevarer, kosttilskud, ingredienser til fødevarer og nydelsesmidler.

Fakta

Type:
Produktion af fødevarer og nydelsesmidler
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2229

I kurserne kan fx også indgå forarbejdning af fisk og kontrolopgaver i fjerkræindustrien.

Kurserne henvender sig til både faglærte og ufaglærte operatører i fødevare- og nydelsesmiddelindustrien.

Se alle AMU-kurser inden for området Produktion af fødevarer og nydelsesmidler på Voksenuddannelse.dk.

Find kurser

Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Produktion af fødevarer og nydelsesmidler omfatter kurser inden for emnerne:

  • Driftsopgaver ved produktion af fødevarer og nydelsesmidler
  • Kvalitet og dokumentation ved industriel fremstilling af fødevarer og nydelsesmidler
  • Processer ved forarbejdning af fjerkræ
  • Processer ved forarbejdning af fødevarer fra havet
  • Processer ved fremstilling af fødevarer og nydelsesmidler

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Produktion af fødevarer og nydelsesmidler omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder. Se alle uddannelser inden for Industriens arbejdsmarkedsuddannelser.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark. Uddannelserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund. Til uddannelser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav, fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til en arbejdsmarkedsuddannelse.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2, 3 og 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser

Få mere at vide

Produktion af fødevarer og nydelsesmidler er én blandt flere kompetencebeskrivelser under Industriens Fællesudvalg for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser (IF).

AMUkurs.dk.

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
Digitale kompetencer til online undervisning
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Produktionshygiejne - operatører fødevareindustri
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Anvendt tappeteknik for operatører
Kødkontrol i fjerkræindustri for operatører
Praktik for F/I
Sensoriske undersøgelser for operatører
HACCP/egenkontrol - operatører i fødevareindustri
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Almen fødevarehygiejne for F/I
Processer og råvarer i levnedsmiddelindustrien
Den personlige uddannelses- og jobplan
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Opdatering af HACCP/egenkontrol
Kvalitetsvurdering af fisk
Håndfiletering af fisk
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri1
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri1
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri1
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri2
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri2
Betjening af udstyr i fiskemels og -olieindustri2
GMP regler, pharma og fødevarer
GMP facility design og kontrol af GMP
Maskinkendskab og -betjening, pharma og fødevarer
Kvalificering og validering, pharma og fødevarer
Produktionshygiejne, pharma og fødevarer
ATEX - for operatører i procesindustri
Anvendt bryggeriteknik for operatører
Digitalisering i produktionen 2
Fremmedlegemer i fødevareproduktion
Introduktion til bæredygtig omstilling
EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl
EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information