Personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper, har adgang til uddannelsen. Uddannelsesmålet retter sig primært mod operatører i levnedsmiddelindustrien, som arbejder med industriel produktion af fødevarer og nydelsesmidler.
Processer og råvarer i levnedsmiddelindustrien
Fakta
- Navn:
- Processer og råvarer i levnedsmiddelindustrien
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2883
- Fagkode:
- 46883-
Mål
Deltageren kan på baggrund af kendskab til råvarer, ingredienser og hjælpestoffer samt kemiske og fysiske processer i levnedsmiddelindustrien betjene produktionsudstyr til kørsel af produktionsrecepter i en levnedsmiddelindustriel produktion. Deltagerne kan gennem korrekt håndtering af råvarer, hjælpestoffer og øvrige ingredienser, justering af produktionsparametre såsom temperatur og pH samt korrekt hygiejnemæssig adfærd medvirke til sikring af de færdige produkters kvalitet. Deltagerne kan desuden medvirke til ændringer af mængder i recepter samt medvirke ved udarbejdelse af varedeklarationer. Deltageren har endvidere kendskab til lovmæssige krav ved økologisk produktion.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser