Faglærte og ufaglærte personer har adgang til uddannelsen. Uddannelsesmålet retter sig primært mod personer, som arbejder i virksomheder, hvor der arbejdes med filetering af fisk.
Håndfiletering af fisk
Fakta
- Navn:
- Håndfiletering af fisk
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2883
- Fagkode:
- 48499-
-
Mål
· På baggrund af viden om kvalitetsnormer og udskæringsmetoder kan deltageren udføre håndfiletering af fisk efter gældende sikkerheds- og hygiejnenormer. · Deltageren kan beregne udbytteprocent og sætte resultatet i forhold til fiskeart og fileteringsteknik. · Deltageren kan i forbindelse med filetering, ud fra kendskab til kvalitetsbestemmelser og holdbarhedsforringelse, sortere fisk efter kundesegment/slutbruger. · Deltageren kan på baggrund af et grundlæggende kendskab til slibning og strygning, vedligeholde knive, der anvendes til forskellige udskæringer. · Deltageren har kendskab til sikkerhed omkring håndtering og slibning af knive og kan ligeledes yde den mest basale førstehjælp ved tilskadekomst med kniv og slibeværktøj.