Uddannelsen består af en fællesdel, hvor du det første halve år bliver introduceret til grundlæggende emner, som gælder alle studieretninger.
I fællesdelen lærer du om fagtekniske opgaver, som er vigtige for alle studieretninger. Du arbejder tæt på praksis og får blandt andet undervisning i kemi, mikrobiologi, fysik, matematik, hygiejne, måleteknik samt principper for dokumentation og kvalitetskontrol, som anvendes ude i erhvervet.
På uddannelsen får du undervisning i både en fællesdel og i den valgte specialisering.
Specialiseringer
Der er tre forskellige specialiseringer, som du kan vælge imellem:
- Fødevareteknologi: Du lærer om fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og -kvalitet, certificering og produktudvikling
- Mejeriteknologi: Du lærer om produktion af mejeriprodukter og produktionsfaciliteter
- Procesteknologi: Du lærer om produktionsprocesser, certificering og procestekniske anlæg, f.eks. i bioteknologi, medicinal eller den kemiske industri
Titel
Du får titlen procesteknolog AK. Den engelske titel er AP Graduate in Nutrition and Technology.