Moderne fødevareproduktion anvender i dag avancerede teknologier som fx bioteknologi, mikrobiologi, enzymologi, nutrigenomics og bioinformatik.
Du får ingeniørmæssige kvalifikationer, som sætter dig i stand til at analysere, designe og udvikle fødevareproduktionssystemer og fødevareprodukter.
Uddannelsen beskæftiger sig bl.a. med udvikling af fødevareproduktion og fødevaresikkerhed.
Specialisering
Du kan vælge at specialisere dig inden for et nærmere bestemt område, fx ølbrygning, og her opnå tillægstitlen Diploma Brewery Engineer, eller du kan specialisere dig inden for akvatisk fødevareproduktion.
Erhvervskandidatuddannelse
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) udbyder også uddannelsen som en erhvervskandidatuddannelse. En erhvervskandidatuddannelse er tilrettelagt på deltid og varer 4 år. Uddannelsen retter sig mod personer, der er i beskæftigelse, og er ikke SU-berettiget.
Læs mere
Erhvervskandidatuddannelse på DTU (dtu.dk)
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.polyt. Uddannelsens engelske titel er Master of Science (MSc) in Engineering (Food Technology).