På uddannelsen arbejder du med forskellige aspekter af bæredygtighed og fødevaresikkerhed i produktionskæden.
Forbedre, udvikle og kontrollere
Du får forudsætninger for at udarbejde analyser og være med til at:
- forbedre bæredygtigheden i eksisterende produktionssystemer
- udvikle nye produkter og teknologier
- kontrollere produkternes kvalitet
Du beskæftiger dig med mikrobiologisk og kemisk fødevaresikkerhed, og du lærer fx om overvågning og sporing af fødevarebåren sygdom.
Du får indblik i de udfordringer, globaliseringen og den øgede befolkningstilvækst vil have for fødevaresikkerhed og bæredygtig fødevareproduktion.
Som færdiguddannet kan du desuden indgå i dialog om fødevareproduktion med fx myndigheder, erhverv og forbrugere.
Opbygning
Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion består af:
- Seks obligatoriske moduler/kurser (45 ECTS)
- Et afsluttende masterprojekt (15 ECTS)
Undervisning
Undervisningen foregår online og på engelsk.
Den kan veksle mellem lektioner, regneopgaver, digitale quizzer, projektarbejde og rapporter.
Årlig konference
Der arrangeres en årlig konference i Danmark, hvor de studerende mødes med hinanden og uddannelsens undervisere.
Uddannelsessteder
Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby og Københavns Universitet.
Læs om uddannelsen hos:
Titel
En fuld masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion giver titlen Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion
Den engelske betegnelse er Master of Sustainable and Safe Food Production.
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.