Kursus

Rep/vedligehold procesfødevareanlæg mejeriproces

Du lærer om produktflow i et mejeri samt hvilke regulerings- og målesystemer, der anvendes på mejeriprocesser og hvordan det dokumenteres alt sammen for at sikre overholdelse af kvalitetskrav.

Fakta

Navn:
Rep/vedligehold procesfødevareanlæg mejeriproces
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2273
Fagkode:
49090-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere, smede, personvognsmekanikere eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i en virksomheds drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som i den forbindelse skal kunne foretage reparation og vedligeholdelse på proces- og fødevareanlæg.

Mål

Deltageren har forståelse for produktflow og kan arbejde med indregulering ud fra PI-diagrammer af forskellige mejeriprocesser. Deltageren har endvidere forståelse for måleprincipper på mejeriprocesser, således at kvalitetskrav overholdes.Det betyder, at deltageren efter kurset kan: - forstå det overordnede produktflow på et mejeri fra mælken indvejes til det færdige produkt forlader mejeriet.- forstå hvordan mejeriprocesser fungerer, herunder pasteurisering, syrning, homogenisering, separering, membranfiltrering m.m.- identificere de forskellige reguleringssystemer, der anvendes på mejeriprocesser ved hjælp af blok- og PI-diagrammer.- forstå de typiske anvendte procesværdi transmittere i mejeriprocesser. Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:- kvalitetskrav til mejeriprocesserne i forhold til bakteriologi og produktkvalitet.

Varighed

5 dage

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.