Kursus

Gastronomisk forståelse i vinsammensætning

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan vælge vine, som er tilpasset gæstens menuvalg og du lærer at vejlede gæsten i den forbindelse. Du lærer, hvordan vin og menu sensorisk understøtter hinanden i forhold til gæstens samlede oplevelse.

Fakta

Navn:
Gastronomisk forståelse i vinsammensætning
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2279
Fagkode:
49928-

-

Målgruppe

Du er udlært tjener, eller har tilsvarende kompetencer, samt en del erfaring i at arbejde med gæstebetjening på hotel og/eller i restaurant. Du ønsker at lære mere om, hvordan du kan vejlede gæsten i valg af vine, som er afstemt efter den valgte menu. Du lærer, hvordan valg af vine kan understøtte gæstens smagsoplevelser. Og i den forbindelse også, hvilken temperatur forskellige vine skal have i forhold til typiske menuer.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for valg af vine til menu under hensyntagen til grundlæggende regler ved vin- og menusammensætning.På baggrund af den opnåede viden opnår du færdighed i:- At vejlede restaurant- og hotelgæster i valg af vine i henhold til den sensoriske oplevelse, som vinen og retten tilsammen bidrager til, herunder korrekt serveringstemperatur.

Varighed

3,0 dage.

Eksamen

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.