Kurset retter sig mod ikke faglærte, der tilbereder, serverer og vejleder kunder om varme drikke på restauranter, caféer eller lign. Der udbydes også 20826 Barista 2: Avanceret fremstilling af kaffedrikke til kursister, der ønsker yderligere viden og færdigheder.
Kursus
Barista 1: Tilberedning af kaffe, kakao og the
Med kurset opnår du viden og færdigheder, så du kan fremstille indbydende kaffe, te og kakao med forskellige metoder og vejlede gæster i deres valg af varme drikke. Du opnår også viden, så du kan kvalitetsbedømme kaffe-, te og kakaotyper samt betjene, rengøre og vedligeholde udstyr, som bruges til at fremstille disse.
Fakta
- Navn:
- Barista 1: Tilberedning af kaffe, kakao og the
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2279
- Fagkode:
- 20806-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive sensorik ved forskellige kaffe, the og kakao.- På et grundlæggende niveau at beskrive hvor og hvordan kaffe, the og kakao dyrkes og betydningen af eksempelvis pris, klima og smag.- At beskrive den sensoriske betydning af ristningsgraden.- At beskrive et udvalg af varme kaffedrikke, te og kakao på baggrund af produktets egenskaber.På baggrund af denne viden, opnår du færdighed i:- At vejlede gæsterne om typisk efterspurgte "kaffedrikke", te og kakao- At tilberede typisk efterspurgte "kaffedrikke", te og kakao- At betjene, rengøre og vedligeholde udstyr, som bruges til at fremstille varme drikke