Kursus

Brancheintroduktion: Hotel, restaurant og café

Med kurset introduceres du bredt til arbejdet på hotel, restaurant og café. Du opnår grundlæggende viden om gæstekommunikation, gæstebetjening og fødevarehygiejne. Desuden opnår du grundlæggende færdighed i tilberedning og servering af enkle retter og drikke.

Fakta

Navn:
Brancheintroduktion: Hotel, restaurant og café
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
22185-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at arbejde eller netop er begyndt at arbejde på Hotel, restaurant eller café.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- På et grundlæggende niveau at beskrive arbejdet på hotel, restaurant og café ud fra følgende nøglebegreber: Arbejdstilrettelæggelse, sikkerhed, arbejdsmiljø, hygiejne, gæstebetjening og samarbejde.- På et grundlæggende niveau at beskrive principper for god fødevarehygiejne, herunder betydningen af egenkontrol og fødevaresikkerhed.- På et grundlæggende niveau at beskrive udvalgte kommunikationsteknikker, der har fokus på gæstebetjening og arbejdsmiljø.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:- At deltage i grundlæggende fødevareproduktion, der inkluderer nøgleprocesser for tilberedning af mad.- På et grundlæggende niveau at yde en positiv og imødekommende gæstebetjening.

Varighed

5 dage

Eksamen

Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.