Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Fakta
- Navn:
- Ledelse af hygiejne og egenkontrol
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 4,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20878-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for eget produktansvar ved fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.- At redegøre for forudsætningerne for at lede udvikling og implementering af egenkontrol i virksomheden.- At redegøre for de faktorer, der har indflydelse på mikroorganismers vækst.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At fremstille et virksomhedstilpasset egenkontrolprogram, der opfylder gældende lovgivning, og hvor deltagerne kender til fødevareregionens funktion i relation til virksomhedens efterlevelse af gældende lovgivning for hygiejne og egenkontrol.- At sikre at virksomhedens medarbejdere har lovpligtig uddannelse i fødevarehygiejne og egenkontrol samt motivere medarbejdere til at anvende egenkontrol i deres arbejde.- At vurdere om tilvirkningen af fødevarer foregår i overensstemmelse med gældende lovgivning.