Kursus

Fremstilling af desserter og festkager

Du kan planlægge, fremstille og produktudvikle forskellige desserter og festkager: Etage-, bryllups- og lagkager. Endvidere lærer du at dekorere og opstille dessertbuffet og vinduesdekoration. Du lærer også at arbejde med portionsberegning, dekoration, prissættelse, kvalitetsvurdering af råvarer og produkter.

Fakta

Navn:
Fremstilling af desserter og festkager
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2267
Fagkode:
49434-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod medarbejdere, der arbejder professionelt med fremstilling af desserter og festkager.

Mål

Du kan:- Fremstille og produktudvikle et udvalg af desserter og festkager.- Dekorere desserter og anvende køle- og fryseteknikker i forhold til holdbarheden.- Kvalitetsvurdere råvarer og fædige desserter samt prissætte dem.- Planlægge og fremstille et udvalg af festkager: Bryllups- etage-, fromage- og lagkager.- Portionsberegne og smagssammensætte festkagerne- Dekorere og opsætte festkager til receptioner, dessertbuffet og vinduesdekoration.- Kvalitetsvurdere råvarer og produkter samt prissætte dem.

Varighed

3 dage.

Prøve

Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.